bio-kult

Hogyan kezdjük a probiotikum szedését?

(0/0)

A legtöbb ember szervezete az átlagos mennyiségű (napi 1-2 kapszula) Bio-Kult probiotikum szedését mindenféle probléma vagy kellemetlen tünet nélkül tolerálja, sőt hamar meg is hálálja, a pozitív hatások már pár nap után jelentkeznek. Lehetséges azonban olyan eset, amikor valakinek terápiás célból nagymennyiségű probiotikus készítményt kell szednie. Ilyen például a GAPS-diéta, amely akár napi 20 milliárd mikróba (10 kapszula) szedését is előírhatja. Ez már olyan mennyiség, amely kellemetlen tüneteket eredményezhet, ha nem vagyunk óvatosak.Összefoglalva:
Mndenkinek, aki még sosem szedett probiotikumot, és most elkezdi, érdemes betartani néhány egyszerű szabályt, amik biztosítják, hogy semmi baj ne legyen, és az egészséges bélflóra helyreálljon.

Először: 
A probiotikum szedését lassan érdemes elkezdeni, és fokozatosan kell haladni. Főként igaz ez akkor, ha nagy mennyiséget kell szedjünk, hosszú időn keresztül. Kezdjük a kezelést a legalacsonyabb dózissal, azaz napi 1 Bio-Kult kapszulával, majd emeljük a napi mennyiséget hetente ¼ vagy ½ kapszulával! Ez a Bio-Kult esetében könnyű, hiszen a kapszulákat nyugodtan kibonthatjuk, a bennük lévő mikrogranulátumot eloszthatjuk, és bevehetjük például gyümölcslével elkeverve.

Másodszor:
Figyeljük oda a testünkre! Az emberi szervezet csodálatos gépezet, amely képes jelezni, ha valami nincs rendben. Ha Ön a Bio-Kult probiotikum szedése során fejfájást, kiütéseket, fáradékonyságot vagy bármilyen szokatlan testi tünetet tapasztal, lassítson, csökkentse az adagot, és figyelje, elmúlnak-e a tünetek. Ha nem, lépjen kapcsolatba orvosával vagy dietetikusával!

Harmadszor:
A ételek is lehetnek probiotikumok. Az olyan élelmiszerek, mint a savanyúkáposzta, kefir, joghurt, szintén probiotikus hatásúak, hiszen számos jótékony baktériumtörzset (pl. lactobacillus acidophilus) tartalmaznak. Probiotikum szedésekor figyelemmel kell lenni arra, hogy ne fogyasszunk nagy mennyiségben ezekből az ételekből.
Végül: néha érdemes szünetet tartani. Ha eddig napi egy kapszulát szedtünk, tartsunk pár nap vagy akár egy hét szünetet, mielőtt az adagot kettőre emelnénk, ha ez egyáltalán szükséges.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).