bio-kult rendelése

Hogyan kezdjük a probiotikum szedését?

A legtöbb ember szervezete az átlagos mennyiségű (napi 1-2 kapszula) Bio-Kult probiotikum szedését mindenféle probléma vagy kellemetlen tünet nélkül tolerálja, sőt hamar meg is hálálja, a pozitív hatások már pár nap után jelentkeznek. Lehetséges azonban olyan eset, amikor valakinek terápiás célból nagymennyiségű probiotikus készítményt kell szednie. Ilyen például a GAPS-diéta, amely akár napi 20 milliárd mikróba (10 kapszula) szedését is előírhatja. Ez már olyan mennyiség, amely kellemetlen tüneteket eredményezhet, ha nem vagyunk óvatosak.Összefoglalva:
Mndenkinek, aki még sosem szedett probiotikumot, és most elkezdi, érdemes betartani néhány egyszerű szabályt, amik biztosítják, hogy semmi baj ne legyen, és az egészséges bélflóra helyreálljon.

Először: 
A probiotikum szedését lassan érdemes elkezdeni, és fokozatosan kell haladni. Főként igaz ez akkor, ha nagy mennyiséget kell szedjünk, hosszú időn keresztül. Kezdjük a kezelést a legalacsonyabb dózissal, azaz napi 1 Bio-Kult kapszulával, majd emeljük a napi mennyiséget hetente ¼ vagy ½ kapszulával! Ez a Bio-Kult esetében könnyű, hiszen a kapszulákat nyugodtan kibonthatjuk, a bennük lévő mikrogranulátumot eloszthatjuk, és bevehetjük például gyümölcslével elkeverve.

Másodszor:
Figyeljük oda a testünkre! Az emberi szervezet csodálatos gépezet, amely képes jelezni, ha valami nincs rendben. Ha Ön a Bio-Kult probiotikum szedése során fejfájást, kiütéseket, fáradékonyságot vagy bármilyen szokatlan testi tünetet tapasztal, lassítson, csökkentse az adagot, és figyelje, elmúlnak-e a tünetek. Ha nem, lépjen kapcsolatba orvosával vagy dietetikusával!

Harmadszor:
A ételek is lehetnek probiotikumok. Az olyan élelmiszerek, mint a savanyúkáposzta, kefir, joghurt, szintén probiotikus hatásúak, hiszen számos jótékony baktériumtörzset (pl. lactobacillus acidophilus) tartalmaznak. Probiotikum szedésekor figyelemmel kell lenni arra, hogy ne fogyasszunk nagy mennyiségben ezekből az ételekből.
Végül: néha érdemes szünetet tartani. Ha eddig napi egy kapszulát szedtünk, tartsunk pár nap vagy akár egy hét szünetet, mielőtt az adagot kettőre emelnénk, ha ez egyáltalán szükséges.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!